Om Hans Olav Gorset Instrumentmaker Bilder Innspillinger Promovideo In English

Hans Olav Gorset

Instrumentmaker

Hvor går grensen mellom hobby og yrke? Det var to grunner til at jeg begynte så smått å lage fløyter og blokkfløyter for 25 år siden. Den ene var at min far tilbrakte mange lykkelige timer i sitt instrumentverksted, og den andre var at jeg aldri var fornøyd med mine fløyter. Blokkfløyter og tverrfløyter laget etter historiske forbilder har tidligere vært vanskelige å oppdrive, men nå er det stadig flere dyktige instrumentmakere som konkurrerer om utøvernes gunst. Likevel: Timene ved arbeidsbenken i verkstedet er en annen måte å være til stede på enn foran notestativet og på konsertpodiet, og jeg lærer mye om både meg selv og om instrumenter.

Jeg har laget fløyter til eget bruk og til andre musikere. Mine instrumenter finnes i Skandinavia, Tyskland og Sveits, hos privatpersoner og i musikkhøgskoler.

Barokkfløyter (traverso, 1 klaff) etter:

Piccolo etter:

Stemmetone: A - 415 Hz, materiale: Buksbom eller grenadilla med ringer av kunstelfenben og sølvklaff.

Jeg har også laget noen blokkfløyter etter Ganassi-modell (sopran- og altstørrelse) i buksbom, palisander, lønn og plommetre, og dessuten noen få folkelige fløyter og sjøfløyter til norsk folkemusikk.