Om Hans Olav Gorset Instrumentmaker Bilder Innspillinger Promovideo In English

Hans Olav Gorset

Om Hans Olav Gorset

Hans Olav Gorset er professor ved Norges Musikkhøgskole, hvor han underviser i blokkfløyte, barokktverrfløyte og oppføringspraksis. Han er utdannet i Oslo, New York, Basel og Amsterdam. Hans doktorgrad fra 2011, Fornøyelig Tiids-fordriv, handler om populærmusikk i norske manuskripter fra 1700-tallet.

Gorset er en «veteran» innen tidligmusikkbevegelsen i Norge, både som utøver, lærer ved Ringve Internasjonale Sommerkurs, og som programskaper i NRK P2. Ved siden av utstrakt virksomhet som solist og ensemblemusiker med konsertvirksomhet i Europa, USA og Canada, bygger han sine egne instrumenter.

I 1990 ble han nominert til Spellemannsprisen i 1990 for innspillingen For Borgere og Bønder, med musikk fra gamle norske notebøker. Med sine ensembler Pro Musica Antiqua Oslo og Nordisk Barokk Kvartett, har han gitt ut flere CDer med nordisk musikk fra middelalder og barokk. Hans soloinnspilling med fransk barokkmusikk av Pierre Philidor (med Rolf Lislevand og Paolo Pandolfo) har fått meget gode omtaler i internasjonale tidsskrifter som Gramophone (UK) og Tibia (Tyskland).

... med sitt overlegent sikre tekniske spill, sin nydelige rene, lette og elegante tone, et eksemplarisk fint foredrag parret med en dyp og ekte musikalitet.

Bergens Arbeiderblad

... en mester på blokkfløyte.

Arbeideravisa, Trondheim

Hans Olav Gorset bewies sein können als Traversflötist.

Bremer Nachrichten